40 portretten van Amsterdammers in OBA Javaplein

In deze podcast vertellen tekenaars Margriet de Jong en Paul Faber aan Anita Boelsums hoe zij samen een kleurrijke Amsterdamse portretten-serie maakten.

BuurtBeroemd #1 - Serge Verheugen

Lucy Buddelmeijer ging naar het Muiderpoortstation om in gesprek te gaan met Serge Verheugen en sprak over zijn werk "Buurtberoemd"

BuurtBeroemd #2 - Mustapha el Jarmouni en de schaakschool

Buurtberoemd zijn ze, de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. Ze staan geportretteerd op het Muiderpoortstation door kunstenaar Serge Verheugen en krijgen nu stuk voor stuk ook hun verdiende aandacht in de Dwars en in een podcast op Geluiden uit Oost. Ditmaal vroegen Lucy Buddelmeijer (podcastmaker) en Anita Boelsums (schrijver voor #Dwars) Mustapha el Jarmouni het hemd van het lijf. Hij heeft een schaakschool opgezet in de Indische buurt, is de grote organisator van schaaklessen op 43 scholen in Amsterdam en tevens voorzitter van Cultureel Centrum de Batjanzaal. 

BuurtBeroemd #3 - Polderlicht

Met de wintertijd valt de donkerte eerder in. Een jaargetij die een sprookjesachtige sfeer met zich mee kan brengen. Polderlicht zorgde ervoor dat dit met een lichtfestival in het Oosterpark onderstreept werd. Luister naar de initiatiefnemers en organisatoren van Polderlicht. 

BuurtBeroemd #4 - Kees Hoogeveen

Je kent ze wel, mensen die altijd bezig zijn. Maak kennis met Kees Hoogeveen, musicus, filmmaker en actieve buurtbewoner......

Kristalnachtherdenking

Op een donderdag-namiddag in november 2019 vond op het Oosterspoorplein de herdenking plaats van de deportatie van Joden uit Amsterdam.Luister mee....

Onderwijsstaking

Er is ongenoegen in het onderwijs over de werkdruk en salariëring. Al een paar keer heeft de sector aandacht gevraagd voor dit probleem maar de overheid heeft hier onvoldoende op gereageerd. Nu is de maat vol en de scholen in Oost gingen een dag dicht. Geluiden uit Oost ging op onderzoek naar het ongenoegen.

Buurtcamping

In het weekend van 12/13/14 juli jl., bij de aanvang van de zomervakantie kwamen buurtbewoners bijeen op de buurtcamping in het Flevopark. Een vrijwilligers-team zorgt dat alles op rolletjes loopt en stelt zo de buurtgenoten in staat eens met elkaar de vakantie-periode te beginnen. Geluiden uit Oost hield de microfoon open......