Jongeren & depressie

Het plein voor het stadsdeelkantoor Oost is gevuld met een serie portretten van jongeren die open over hun depressie- periodes durven te praten. De foto's zijn daar te zien van 19 september tot 10 oktober 2022. Met behulp van een QR-code kun je het verhaal achter het beeld te weten komen.  Geluiden uit Oost was bij de opening van de tentoonstelling en sprak met de initiatiefneemster Mirjam Stoop

Energiekraam OHG

De media staan bol van het nieuws over inflatie, koopkracht, energieprijzen. In het Oostelijk havengebied is het op woensdagen marktdag en op deze woensdag is ook de energie-commissie-OHG met een kraam aangeschoven om voorbijgangers te informeren over energie-besparings mogelijkheden.

Monumentendag 2022

Op 10 en 11 september jl. vond de jaarlijkse Monumentendag plaats. Je kunt dan door het hele land bijzondere objecten van binnen en van buiten, gaan bekijken. Ons stadsdeel ademt geschiedenis en er zijn gelukkig veel historische panden bewaard gebleven. Dit weekend waren er een paar bijzondere plekken te bekijken. 

10 Jaar MAKKIE

Op vrijdag 16 sept '22 was het een drukte van belang in de Meevaart waar het 10 jarig bestaan van de MAKKIE werd gevierd. De makkie is een munt waarmee vrijwilligers gehonoreerd worden voor hun inspanning. Met deze vergoeding kunnen ze sparen om uitgaven te doen in de buurt. Vandaag werd het startschot gegeven voor een nieuwe campagne waarbij de munt opnieuw op de kaart gezet wordt. Meer weten over de MAKKIE, kijk op: makkie.amsterdam

IISG

Het IISG is al 25 jaar gehuisvest in Oost en herbergt het erfgoed van revolutionaire bewegingen. Geluiden uit Oost sprak Gijs Kesler, senior researcher aldaar.

Heel Cruquius Huilt

Negen majestueuze bomen werden op het Cruquiuseiland geveld. Er resten er nog vijf.

40 portretten van Amsterdammers in OBA Javaplein

In deze podcast vertellen tekenaars Margriet de Jong en Paul Faber aan Anita Boelsums hoe zij samen een kleurrijke Amsterdamse portretten-serie maakten.

BuurtBeroemd #1 - Serge Verheugen

Lucy Buddelmeijer ging naar het Muiderpoortstation om in gesprek te gaan met Serge Verheugen en sprak over zijn werk "Buurtberoemd"

BuurtBeroemd #2 - Mustapha el Jarmouni en de schaakschool

Buurtberoemd zijn ze, de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. Op het Muiderpoortstation zijn ze  geportretteerd door kunstenaar Serge Verheugen. Lucy Buddelmeijer en Anita Boelsums vroegen Mustapha el Jarmouni het hemd van het lijf. 

BuurtBeroemd #3 - Polderlicht

Met de wintertijd valt de donkerte eerder in. Polderlicht zorgde ervoor dat dit met een lichtfestival in het Oosterpark onderstreept werd. Luister naar de initiatiefnemers en organisatoren van Polderlicht. 

BuurtBeroemd #4 - Kees Hoogeveen

Je kent ze wel, mensen die altijd bezig zijn. Maak kennis met Kees Hoogeveen, musicus, filmmaker en actieve buurtbewoner......

Kristalnachtherdenking

Op een donderdag-namiddag in november 2019 vond op het Oosterspoorplein de herdenking plaats van de deportatie van Joden uit Amsterdam.Luister mee....

Onderwijsstaking

Er is ongenoegen in het onderwijs over de werkdruk en salariëring. Al een paar keer heeft de sector aandacht gevraagd voor dit probleem maar de overheid heeft hier onvoldoende op gereageerd. Nu is de maat vol en de scholen in Oost gingen een dag dicht. Geluiden uit Oost ging op onderzoek naar het ongenoegen.

Buurtcamping 2019

In het weekend van 12/13/14 juli jl., bij de aanvang van de zomervakantie kwamen buurtbewoners bijeen op de buurtcamping in het Flevopark. Een vrijwilligers-team zorgt dat alles op rolletjes loopt en stelt zo de buurtgenoten in staat eens met elkaar de vakantie-periode te beginnen. Geluiden uit Oost hield de microfoon open......