Woongroepen in Oost #1 - Lievevrouwebedstroo

 

Tegen de heersende trend van het individualisme in, is er een groeiende groep mensen die er voor kiest om in een woongroep te leven. Samen oud worden, samen leuke of duurzame initiatieven ontplooien, samen kinderen opvoeden - het wordt een steeds interessantere optie, niet alleen voor 50-plussers maar ook voor jongeren. Amsterdam telt tientallen woongroepen, in Oost alleen al zijn er zo'n tweehonderd te vinden en misschien wel meer, soms verstopt achter de voordeur. Geluiden uit Oost gaat op onderzoek. Hoe is het om in een woongroep te leven, welke mensen doen dat en waarom? 

 

Als eerste is de ouderen-woongroep Lievevrouwebedstroo aan de beurt, een woongroep die al 27 jaar in de Dapperbuurt gevestigd is. Anita Boelsums sprak met Ans van de Scheur die enthousiast vertelt over haar ervaringen met leven in een woongroep. Weten wat ze te vertellen heeft?

 

De samenle­ving zoekt

naar nieuwe vormen om

voor elkaar te zorgen.

De algemene ruimte                                                                               foto's: Anita Boelsums

 

 

 

 

Wil je meer informatie over collectieve woonvormen? Kijk dan eens hier of op de site van woongroepen.nl Ook Trouw besteedde aandacht hieraan. Wil je zelf gaan bouwen of ontwikkelen, kijk dan voor steunmaatregelen hier.

De vergroende buitenruimte met uitzicht over de stad