Onderzoek naar beleving openbare ruimte Architektenbuurt

Afgelopen week heeft Bureau Wijkwiskunde een kwalitatief onderzoek uitgevoerd in de Architektenbuurt. Bewoners van het gebied zijn middels een brief ingelicht over deze bijeenkomsten. Op een aantal dagen waren medewerkers van het bureau in de wijk op straat te vinden met koffie, thee en koek om de bewoners te bevragen hoe zij de straten in de buurt ervaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

< Op trottoir niveau komt de wijk wel erg stenig voor. Creëer meer ontmoetingsplekken, banken en tafels. Mogelijk ook een overdekte plek.

>

Het eerste deel van de wijk is gebouwd met een eentonige gevelbekleding. Hier kan groen wellicht uitkomt bieden. Zowel op de daken als op de gevels kunnen planten het fijnstof , afkomstig van de nabijgelegen rondweg, afvangen. Belangrijk voor de gezondheid van de bewoners van deze wijk.

 

 

 

 

 

 

 

< De troittoirs voorzien van geveltuinen en andere bestrating.

 

 

 

 

 

Op de parkeerplaatsen mogelijk open bestrating >

Over Buro Wijkwiskunde

Bureau Wijkwiskunde is een stads-antropologisch bureau. We onderzoeken, geven advies, co-creëren, bedenken concepten en voeren projecten uit ter verbetering van wijken. We verzorgen in opdracht voor gemeenten, overheid, woningcorporaties, bedrijven, welzijnsorganisaties, stichtingen en bewonersgroepen het gehele traject van vraag naar oplossing. 

Bureau Wijkwiskunde maakt gebruik van kwalitatieve, antropologische onderzoeksmethodieken zoals participerende observatie, veldwerkonderzoek, (open) interviews, het optekenen van levensverhalen, visuele antropologie (fotografie &film)  en literatuuronderzoek.