Home » Wonen

Woongroepen in Oost #1

Anita Boelsums, een van onze nieuwe wijkreporters, is op zoek gegaan naar woongroepen in Oost. Een woonvorm die al enige tijd bestaat maar door de wooncrisis en de komst van wooncooperaties steeds meer in de belangstelling is komen te staan. Op bezoek bij woongroep Lievevrouwebedstroo

Woongroepen in Oost #2

Anders wonen: zo kan het ook. Op zoek naar woongroepen kwam Anita Boelsums in IJburg een inspirerende woongroep tegen: De Groene Gemeenschap. Een kleine gastvrije woongroep die een opmerkelijk actieve rol in de buurt vervult. Luister mee naar de tweede podcast in de serie.

Woongroepen in Oost #3

Wonen in een groep wordt steeds aantrekkelijker. Hoe werkt dat dan, wat geeft het terug?

Anita Boelsums gaat in gesprek met bewoners van twee verschillende woongroepen in Amsterdam-Oost.

Woongroepen in Oost #4 - in voorbereiding

 

 

Buurt in Aksie

Podcast over de stadsvernieuwing van de Weesperzijde- en de Oosterpark-buurt in de jaren '70 en '80.

Tineke Kalk sprak met de betrokkenen uit die tijd en maakte er een vierdelige podcast van. Luister hoe het er in die tijd aan toeging.

Wooncrisis

De media staan er bol van, de woningnood. Dat leidt tot schrijnende situaties; studenten, daklozen, starters, leraren weten er alles van.

Op 12 sept. was er een luid protest in de Amsterdam. Wij legden ons oor te luister bij Arcam

Openbare ruimte in de Architectenbuurt

De Architectenbuurt is inmiddels 35 jaar oud en de openbare ruimte aan een herziening toe. Wijkbewoners kwamen bijeen om dit te bespreken. Luister mee naar de ideeën die bewoners inbrengen.