DWARS door de BUURT - podcast #17

DWARS door de BUURT is een begrip in Oost. Al een aantal jaar organiseert de buurtkrant DWARS op elke tweede donderdag van de maand, een talkshow in de Jungle. De redactie van de krant zorgt voor een wisselende programmering. Het format is simpel maar effectief. Een gesprek met een gast, die in Oost woont en een host die de vragen afvuurt. De gasten komen uit alle gelederen; zij die in de zorg werken, in cultuur, organisaties, gemeente enz. Elk gesprek duurt zo'n 15 minuten om het scherp te houden.

 

Babs Gons (spoken-word performer) 

 

Drijvende krachten achter de buurtkrant en talkshow  zijn Arie van Tol en zijn enthousiast team vrijwilligers. Inmiddels is buurtkrant nr 216 van de pers gerold.

 

Geluiden uit Oost was aanwezig op 10 september, bij de eerste editie na de corona-stop en maakte een compilatie van de bijdragen. Die avond traden aan, Nannette Quik (zorgmedewerker De Gooijer), Hans van Twist (horeca-ondernemer) , Rein-Jan Mulder (kunstcommissielid)  Babs Gons (spoken-word performer)  en Floor Milikowski (journalist/schrijver). Luister naar een onderhoudende talkshow avond. (15 minuten)

Podcast #17 door Leon Paquay     -      Muziek: Wouter van Bemmel

Overigens dreigt DWARS, de buurtkrant te verdwijnen en dan wellicht ook de talkshow. Teken svp de petitie om verdere afbraak van cultuur in Oost te voorkomen.

 

Petitie.....Laat je stem horen

Dwars is een petitie gestart. We willen de politiek laten zien dat veel bewoners van Oost (en daarbuiten) de buurtkrant een warm hart toedragen. En dat het stoppen van subsidie aan Dwars een slecht idee is. Dagelijks ontvangt de redactie mails met teksten in de trant van 'maar dat kan toch niet...'Regelmatig melden zich nieuwe Vrienden van Dwars. Teken de petitie via  deze link