Amsterdam-Oost herbergt veel culturele activiteiten. Hieronder een dwars doorsnee

 

In Unna zagen we het licht

Onlangs vond het Dutch (de) Light Festival plaats in het kleine stadje Unna, net over de grens in Duitsland. John Prop en Loes Diephuis van de kunststichting Polderlicht uit Amsterdam-Oost boden tien Nederlandse lichtkunstenaars de gelegenheid om hun werk te tonen. 

Dwars door Oost

De afgelopen zes maanden konden de talkshows van Dwars door de Buurt door corona geen doorgang vinden. Gelukkig zijn ze nu weer gestart. Elke 2e donderdag van de maand kun je terecht in Jungle Amsterdam voor aantrekkelijke presentaties en gesprekken van en door buurtbewoners. Luister mee.

Q factory

Deze maand bestaat Q-factory vijf jaar en om dat te vieren zijn er tal van activiteiten; concerten, open dag, drumfestival, enz.   Geluiden uit Oost stak de microfoon op en luisterde.......luister je mee

Markante muzikanten

In de nieuwe podcast serie Markante Muzikanten gaan we op bezoek bij muzikanten uit Oost en praten over de band met hun instrument. Luister naar aflevering 1 - Bob Fosko en zijn accordeon.

24H OOST

Een etmaal lang op ontdekkingstocht door je eigen buurt, dat is 24H OOST. Op 58 plekken werden activiteiten georganiseerd die je gratis kon bezoeken. Geluiden uit Oost heeft er een marathon-podcast van gemaakt. We hebben zes locaties uitgekozen en onze oren te luister gelegd. Luister je mee?

QRU - de buurtloods

Op het eind van de Cruquiusweg, in het voormalige industriegebied wordt druk gebouwd. Hier wordt gewerkt aan een nieuwe buurt. In de buurt zijn alleen geen voorzieningen. QRU organiseert allerlei activiteiten en bijeenkomsten voor de wijkbewoners van het Cruquius-eiland en de wijken er omheen. Oa een maandelijkse rommelmarkt. Luister wat je daar kunt beleven.

U bevindt zich hier

Onlangs zijn langs de OranjeVrijstaat-kade een twintigtal bijzondere stenen geplaatst met intrigerende teksten. Kunstenaar Martijn Sandberg vertelt.

Een podcast door Leon Paquay i.s.m. Thomas Doebele

Gospelkoor Deliverance

Fleur Lis gaat in Amsterdam-Oost op bezoek bij verenigingen. In de eerste aflevering belanden we bij gospelkoor Deliverance.   

Witte Dichters op de Ooster

Luister naar de podcast van Lucy Buddelmeijer over De witte dichters op de Ooster die verleden jaar in oktober plaats vond op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam-Oost onder de naam  ‘Herinnering Verlicht’ 

Pittige mosterd in de Nieuwe KHL

In de Nieuwe KHL worden maandelijks salon-avonden georganiseerd onder de naam Pittige Mosterd. Talkshow-host Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om inspiratie op gang te houden. Check de agenda van de Nieuwe KHL voor de data. Tot ziens daar.