13:15 uur - Loads - de voorlees-express

Tijdens 24H OOST, maakte Geluiden uit Oost op diverse lokaties opnamen van de aktiviteiten die deze dag werden georganiseerd in Amsterdam-Oost. Zo belande we ook in de shared workspace van Loads op het Zeeburgerpad en maken we kennis met een enthousiaste en getalenteerde host Daryll alias INSAYNO en dichter,schrijver Thomas Schuurman Hess die een pleidooi houden voor de voorlees-express en taalontwikkeling bij kinderen gebruikmakend van 'spoken word', verhalen en gedichten.

 

 

 

Over Loads:

Het is niet te missen, honderd meter verwijderd van Brouwerij het IJ, zit in een fraai beschilderd pand, sinds begin 2019 LOADS, vergaderruimte en werkplekken.

De voorlees-express

Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Sinds 2003 is het percentage laaggeletterden in Nederland significant toegenomen van 12% naar 18%. 

De VoorleesExpress wil daar wat aandoen door kinderen te stimuleren te lezen. De VoorleesExpress bestaat dankzij vrijwilligers. Dit werk is ontzettend leuk om te doen! Je kunt aan de slag als voorlezer of coördinator. Zoek een locatie bij jou in de buurt en meld je aan als vrijwilliger. 

 

https://voorleesexpress.nl/

 

Wil je meer weten over LOADS, de shared workspace, contact dan Maartje via maartje@loads.amsterdam.nl 

Zeeburgerpad 8 - 1018 AJ Amsterdam - 06-24595232