Sinds een aantal jaar kun je in de zomer in Amsterdam-Oost kamperen in een stadspark. Begonnen in het Oosterpark, sinds drie jaar verplaatst naar het Flevopark. Zoals gebruikelijk start de buurtcamping in het eerste weekend van de zomervakantie (12/13/14 juli). 

 

De organisatie bestaat uit vrijwilligers uit Amsterdam-Oost die het centrale veld inrichten met een ontvangstplek met een koffiecorner en een overdekte ontmoetingsruimte met tafels en banken. Daarnaast natuurlijk voorzieningen als een watertank, sanitaire voorzieningen en oplaad-punten voor de mobieltjes gevoed door de zonnepanelen van de electroKAR van Moving Arts Project.

 

Muziek, dans, sport, spellen, eetfestijn en kampvuur vormen de elementen voor dit evenement. Het is een laagdrempelige manier om je wijkbewoners te ontmoeten. Door het jaar heen hebben we het allemaal druk en flitsen langs elkaar heen supermarkt en in de straat. Hier heb je de tijd om even langer met elkaar te praten en dingen te samendoen te doen; van afwas tot kampvuur. Iedereen uit Oost kan meedoen. Mensen die minder geld te besteden hebben,  kunnen voor een lager tarief aansluiten.

 

Dit jaar werd de de buurtcamping gecoördineerd door Breg Stomph, Gerdine HoffLaura Wolters Aafke Ooteman en Joost Adorf.

 

Muziek: BlackJackDavey  Podcasters: Lucy Buddelmeyer & Leon Paquay

 

Foto's: Bart van Dijk