Afvalpaleis

Sinds enige tijd vind je in de Dapperstraat Het Afvalpaleis  waar je goede en prima bruikbare spullen kunt ophalen of naar toe kunt brengen, een soort weggeefwinkel. Gebruiksvoorwerpen zoals meubilair, kleding, huishoudelijke apparaten, servies, sieraden, speelgoed. Ook spullen waar een kleine reparatie aan nodig is, zijn welkom.

Cruquius-eiland nagenoeg boomloos

En toen was het gebeurd....de kap van negen majestueuze populieren aan de Cruquiusweg kwam als een schok. Luister hoe deze negen reusachtige bomen die in zestig jaar een hoogte van ruim 25meter hebben bereikt, in twee dag geveld werden. Heel Cruquius Huilt. Podcast van Leon Paquay

Haak-in

Je zou er zomaar aan voorbij kunnen lopen, de twee kleine poortgebouwtjes aan de Molukkenstraat. Hierbinnen vinden onvermoede activiteiten plaats. Luister naar de bijdrage van Lucy Buddelmeijer. 

Kringloopwinkel - De Lokatie 

Warenhuizen hebben het moeilijk in deze tijden maar de kringloopwinkels lopen als een trein.

Luister naar de podcast van Lucy Buddelmeijer

QRU - de buurtloods

Op het eind van de Cruquiusweg, in het voormalige industriegebied wordt druk gebouwd. Hier wordt gewerkt aan een nieuwe buurt. In de buurt zijn alleen geen voorzieningen. QRU organiseert allerlei activiteiten en bijeenkomsten voor de wijkbewoners van het Cruquius-eiland en de wijken er omheen. Oa een maandelijkse rommelmarkt. Luister wat je daar kunt beleven.

Biomassa centrale Diemen

Bewoners van Diemen, Muiden en Amsterdam Oost maken zich zorgen over de bouw van een "Biomassa" centrale.

We leggen ons oor te luister bij de voorlichtings-avond in Lola-land.