Podcasten - de techniek

Audio opnamen maken hoeft niet moeilijk te zijn maar er zijn wel een aantal handige weetjes en zaken waar je op moet letten. In de inleidende cursus wordt je op de hoogte gebracht van de valkuilen die podcasters moeten vermijden. Naast stemgebruik, redactie, opname techniek wordt er aandacht besteed aan verhaalstructuur en audiomontage. Geluiden uit Oost organiseert inleidende cursussen die je wegwijs maken in de techniek. Coaches daarbij zijn Leon Paquay en Lucy Buddelmeijer. Interesse? Ga naar de pagina meedoen in de menubalk hierboven en schrijf je in. Bij voldoende belangstelling starten we weer een cursus.

OPROEP

Geluiden uit Oost zoekt gedreven en ervaren reporters/interviewers (liefst woonachtig in Amsterdam-Oost) voor het malen van reportages in onze buurt. Heb je interesse, wil je meehelpen om informatie uit en over de wijk voor een breed publiek te brengen, doe mee en geef je op via hello@geluidenuitoost.nl

 

Geluiden uit Oost richt zich op een breed publiek, van jong tot ouder. Zo maakten we ondermeer portretten van muzikanten, een kringloopwinkel, de buurtcamping en een verslag van 24H Oost. De focus ligt vooral op sociaal-culturele onderwerpen maar thema's als stedelijke vernieuwing, duurzaamheid en milieu komen zeker ook aan bod.

 

Met behulp van kleine audiorecorders en een reportagemicrofoon wordt materiaal uit de wijken verzameld en verwerkt tot podcasts, audioverhalen.

In een redactielokaal komen de makers samen om de podcast vorderingen te beluisteren. Zij geven elkaar tips en delen ervaringen en meningen. Wanneer de podcast compleet is komt deze op de website.

Thuis kunnen de deelnemers met behulp van een audiomontage-programma (freeware-window/mac) de opnames selecteren en bewerken tot een audioverhaal. Muziek en sferen worden afgewisseld met gespreksfragmenten en overbruggende teksten.